Jelena Šimić Valentić

Jelena-Šimić-Valentić

Sommelierka je i konzultantica, osnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj, te je odgovorna za razvoj i koordiniranje poslovnih usluga, razvoj programa savjetovanja i stručnih treninga te vođenje programa obrazovanja za građanstvo.

Sommelierka je s diplomom  Hrvatskog sommelier kluba treće razine po programu Association de la Sommeliere Internationale, te polaznik treće razine WSET –a (stručnog obrazovnog programa Wine and Spirits Education Trust) najprestižnije svjetske institucije za edukaciju o vinu i žestokim alkoholnim pićima.

Jelena ima dvanaestogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu te se pozicionirala kao vrhunski manager, radeći u vrhunskim ugostiteljskim objektima kao stručnjak u ugostiteljstvu i gastronomiji. Ljubav prema hrani i vinu gaji oduvijek, a posebno je veseli kuhanje i istraživanje vinskog svijeta kroz putovanja i druženja s vinarima i ljudima koji dijele istu strast.

Osim što pasionirano vodi mjesečne vinske radionice za svoje polaznike, kojih je u godinu dana bilo 75, Jelena je sjajan individualni trener u Vinskoj školi 1 na 1 kada radi samo s jednim polaznikom i u potpunosti im se posvećuje. Jednako uspješna je kao savjetnica u brojnim hotelima, wine barovima i restoranima u kreiranju vrhunskog eno-gastro doživljaja i edukacije osoblja.

Ostale vijesti

Igor Ćurčić

Damir Modrušan

Suzy Josipović

Ivica Štruml

Moris Damiani

Marko Palfi