Tereza Alabanda

chef-Tereza-Alabanda (2)

Tereza Alabanda prvih dvadeset i pet godina života posvetila je violini. Diplomirala je na Glazbenoj Akademiji, nastupala u profesionalnim orkestrima i komornim ansamblima, te radila kao profesor violine…i onda je odlučila napraviti potpuni zaokret u životu! Ostavila je sve iza sebe i posvetila se – slastičarstvu!
Kako ne vjeruje da je površnost način kojim se može osvajati kvaliteta, za svoju stručnu izobrazbu izabrala je jednu od najboljih gastronomskih akademija na svijetu – čuveni “Le Cordon Bleu”. Prvi stupanj školovanja završila je u Londonu (jednoj od gotovo pedeset svjetskih metropola u kojima “Le Cordon Bleu” ima ispostave), a nakon toga krenula je u ‘srce stvari’ i preostala dva stupnja završila u prestolnici slastičarstva – vječnom Parizu. Stjecanje internacionalne diplome i zvanja ‘Chef de Pâtisserie’ za nju je tek prva u dugom nizu stepenica kojima se namjerava uspinjati na putu k izvrsnosti, te je tako nova znanja pošla tražiti u hotelu ‘Burj al Arab’ u Dubaiju, gdje je učila od najboljih među izvrsnima, a kako niti jedan slastičar ne može sebe smatrati potpunim ako ne vlada umjetnošću koja se zove čokolada, pohađala je i ‘Barry Callebaut Chocolate Academy’ u Belgiji, zemlji u kojoj su ‘izmišljene’ najfinije čokolade poznate čovječanstvu danas.
Trenutno je glavni slastičar u slastičarnici ‘Crème de la Crème’ u Splitu, te profesor slastičarstva na privatnoj gastronomskoj školi ‘Wallner’.

Ostale vijesti

Igor Ćurčić

Damir Modrušan

Suzy Josipović

Ivica Štruml

Moris Damiani

Marko Palfi